Off-grid: volledig zelfvoorzienend wonen

Bij een semi off-grid systeem kan je nog terugvallen op het net wanneer je dit nodig hebt. Bij een volledig off-grid systeem heb je dit niet nodig. 

Je wekt alle energie die je verbruikt, zelf op. Je trekt letterlijk de stekker uit van het openbaar net en je kan volledig onafhankelijk fungeren. Je energiefactuur? Die vervalt compleet.

Volledig off-grid wonen: elk project is anders

Bij volledig off-grid wonen worden zonnepanelen en slimme systemen gebruikt om energie op te wekken en te beheren. Het huis functioneert autonoom, zonder enige afhankelijkheid van het openbaar net. 

Het systeem biedt volledige vrijheid en kan worden aangepast aan specifieke behoeften.

Volledig off-grid voor bestaande woningen

Wil jij je bestaande woning volledig energie-autonoom maken? Dat kan. Afhankelijk van je situatie gaan we verschillende stappen moeten nemen. Maar het start allemaal met een bezoek aan je woning. Dan kijken we na:

 • Welke toestellen en situaties zijn alvast beschikbaar? 
 • Hoeveel eigen energieconsumptie is er momenteel? 

Hierna maken wij de berekening die nodig is om jouw woning en jouw woonsituatie volledig energie autonoom te maken. Dit bezoek van onze experts is gratis.

Volledig off-grid voor nieuwbouwwoningen

Bij de planning van je nieuwe woning raden we ten zeerste aan om al bij de intekening van de plannen met de architect rekening te houden met volledig off-grid wonen. Heb je je plannen al klaar? 

Kom gerust bij ons langs zodat we samen de mogelijkheden kunnen verkennen. Omdat er geen standaardoplossingen zijn, worden dergelijke systemen altijd op maat van de klant gemaakt. 

We staan klaar om jouw nieuwe huis te voorzien van een intelligent en zelfvoorzienend off-grid systeem dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

De voordelen van volledig off grid wonen

 • Je hebt geen energiefactuur meer! Je neemt geen energie meer af van het net. 
 • Het bovenstaande puntje heeft nog een bijkomend voordeel: je bent niet langer onderhevig aan schommelingen van energieprijzen. Dit geeft stabiliteit in je budget
 • Je geniet van totale onafhankelijkheid. Alle energie die je nodig hebt, voorzie je zelf.
 • Je bent zeer milieuvriendelijk bezig. Je vermindert je ecologische voetafdruk enorm. 
 • De initiële investering voor een volledig off-grid systeem leidt op lange termijn tot aanzienlijke besparingen. Geen maandelijkse energierekeningen, geen fluctuaties in energieprijzen. Reken maar uit. 
 • Je bent zelfvoorzienend in noodsituaties. Stroomuitval in de straat? Geen probleem. Jij blijft volledig operationeel. Dit geeft gemoedsrust. 
 • En moest je toevallig in een afgelegen gebied wonen, dan biedt volledig off-grid wonen een betrouwbare oplossing. 

Het Dotronix concept

Piekverbruik vermijden

Overschotten van de zon gebruiken

Volledig comfort behouden

Slimme analyses via onze eigen app

Op maat van elke woning

Extra stroom goedkoop aankopen

Dotronix off-grid: zo gaan we te werk

Wij analyseren grondig jouw thuisomgeving om de ideale configuratie voor jouw volledig off-grid systeem te berekenen. Daarbij houden we rekening met:

 • Het type, aantal en de legrichting van de zonnepanelen, aangepast aan je geografische ligging.
 • Het type en de capaciteit van de omvormer, afhankelijk van een nieuwe of bestaande zonne-installatie.
 • Het type en de capaciteit van een eventuele noodgenerator.
 • Het type en de capaciteit van de batterijen.
 • Het type en de capaciteit voor duurzame verwarming.

Installatie

Bij de installatie sluiten we de zonnepanelen aan op het Dotronix off-grid systeem. De opgewekte zonne-energie, in de vorm van gelijkstroom (DC), wordt omgezet naar wisselstroom (AC) via de omvormer(s). Deze stroom kan direct worden verbruikt of worden opgeslagen in de batterijen.

Het intelligente off-grid systeem zorgt ervoor dat geen energie verloren gaat. Het fungeert zowel als omvormer voor direct verbruik als lader voor de batterijopslag. Bovendien blijft het mogelijk om verbinding te maken met een noodgenerator of zelfs met het reguliere distributienet. Er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden van de Dotronix off-grid oplossing. Dotronix en Pull the Plug berekenen en evalueren nauwkeurig wat de ideale oplossing is voor jou.

Ga ook voor een volledige off grid woning

We komen vrijblijvend langs om zowel je huidige als gewenste situatie te bekijken. Wat zijn de bestaande omstandigheden? En welk resultaat wil je bereiken?

Belangrijk om te weten is dat we elk type woning en bedrijf efficiënter kunnen maken, dus ook het jouwe. Hoe? Dat hangt af van jouw specifieke situatie. Daar komen we graag voor langs.

Wil je toch de koppeling met het net behouden? Ga dan voor semi off-grid

Wil jij liever toch nog het net gebruiken voor eventuele tekorten? Dat kan uiteraard ook. En daar hebben we ook een slimme oplossing voor. Als we berekenen dat je toch nét iets te weinig energie hebt, dan kopen we die automatisch aan wanneer die het goedkoopste is. En die slaan we op in je batterijen. Zo bespaar je toch nog zo veel mogelijk.

Onze partners

Bespreek met ons je plannen

Of je nu een bestaande woning hebt of een nieuwbouw, wij maken jouw woning energiezuiniger. Bespaar op je energiekosten, contacteer Dotronix. Wij maken een gratis analyse en voorstel op maat.