Semi off-grid wonen: wat is het?

In een semi-off grid ga je nog iets verder dan het plaatsen van een thuisbatterij. We willen nog meer energie-autonoom wonen en werken. 

Je blijft nog gekoppeld met het openbaar net, maar die koppeling doet eerder dienst als generator in noodsituaties. Deze is ook een back-up tijdens periodes met weinig of geen zon, ‘s nachts of wanneer de batterij leeg is.

In plaats van de stekker volledig uit het net te trekken, biedt ons intelligente off-grid systeem de flexibiliteit om zelfvoorzienend te zijn op maat van jouw behoeften.

Hoe werkt semi off-grid wonen?

Elk project is verschillend. Of je nu al een bestaande woning hebt of een nieuwbouwproject start, we passen het systeem aan op basis van je huidige apparaten en toekomstige wensen.

Stel dat je binnen enkele jaren een zwembad koopt, een sauna, een laadpaal… Dan kunnen we ook je huidige batterijsysteem uitbreiden.

Door onze continue monitoring kan je steeds cijfers en grafieken vinden om je verbruik te blijven controleren en managen.

Semi off-grid voor bestaande woningen

We kijken eerst naar de toestellen en installaties die je reeds hebt. Wat is je huidige situatie? En wat is je gewenste situatie? Wij komen gratis langs om te kijken wat jouw woning nodig heeft.

Aan de hand daarvan doen we een berekening wat jouw huis nog nodig heeft om in een hogere off-grid graad te komen. Onze experts komen vrijblijvend langs!

Semi off-grid voor nieuwbouwwoningen

Wij adviseren om vanaf de intekening van de plannen bij de architect om rekening te houden met de bouw van je woning. Heb jij je plannen al? Kom langs bij ons, dan kijken wij mee naar de mogelijkheden.

Want er zijn geen standaardoplossingen, zulke systemen zijn altijd op maat van de klant.

De voordelen van semi off grid wonen

  • Je betaalt geen prosumententarief meer.
  • Je hebt controle over je verbruik. Via onze app kan je op elk moment van de dag zien hoeveel energie je opwekt, hoeveel je verbruikt, hoeveel je op de batterij zet, … 
  • Je vermijdt extra kosten van een hoog piekverbruik. Hoe hoger je piekverbruik, hoe hoger je belasting. Door je piek te doen afvlakken d.m.v. een thuisbatterij, kan je dus veel onnodige extra kosten vermijden.
  • Je gaat je eigen opgewekte energie opslaan. Deze kan je dan gratis verbruiken wanneer je die nodig hebt. 
  • Je hebt goedkopere elektriciteit van het net. Toch nog extra energie nodig? Dan kopen wij deze aan wanneer deze het goedkoopste staat. En dan slaan we die goedkope energie op in je thuisbatterij.

Het Dotronix concept

Piekverbruik vermijden

Overschotten van de zon gebruiken

Volledig comfort behouden

Slimme analyses via onze eigen app

Op maat van elke woning

Extra stroom goedkoop aankopen

Dotronix semi off-grid: zo gaan we te werk

Wij berekenen de ideale samenstelling van je semi-off grid systeem, na een eerste analyse bij jou thuis. Zo houden we rekenen met:

  • Type, aantal en legrichting van de zonnepanelen (rekening houdend met je geografische ligging)
  • Type en capaciteit van de omvormer (rekening houdend met een nieuwe of bestaande zonne-installatie)
  • Type en capaciteit van een eventuele noodgenerator
  • Type en capaciteit van de batterijen
  • Type en capaciteit om duurzaam te verwarmen

Installatie

De zonnepanelen sluiten we aan op het Dotronix off-grid systeem. De opgewekte zonne-energie is gelijkstroom (DC) en wordt via de omvormer(s) omgezet naar wisselstroom (AC). Deze stroom kan je al dan niet onmiddellijk verbruiken. 

Het intelligent off-grid systeem zorgt ervoor dat geen energie verloren gaat en functioneert zowel als omvormer voor rechtstreeks verbruik of als lader voor batterijopslag. Het blijft ook nog steeds mogelijk om aan te sluiten op een noodgenerator of zelfs op het normale distributienet. 

Er zijn werkelijk geen limieten aan de Dotronix off-grid oplossing. Dotronix en Pull the plug berekenen en bekijken nauwkeurig wat voor jou de ideale oplossing is

Jouw woning kan een semi off-grid woning worden

Wij komen vrijblijvend langs om je huidige en je gewenste situatie te bekijken. Welke situaties zijn er al? En welk resultaat wil je creëren? 

Het belangrijkste om te weten, is dat we elk type woning en bedrijf efficiënter kunnen maken. Dus ook het jouwe. 

Hoe? Dat hangt er van af wat je huidige situatie is. En daar komen we graag voor langs

Nog een stap verder: volledig off grid wonen.

Wil jij liever volledig off grid gaan en volledig losgekoppeld worden het net? Daar kunnen we ook voor zorgen.

Onze partners

Bespreek met ons je semi off-grid plannen

Of je nu een bestaande woning hebt of een nieuwbouw, wij maken jouw woning energiezuiniger. Bespaar op je energiekosten, contacteer Dotronix. Wij maken een gratis analyse.