Ga off-grid

Met een off-grid systeem gaat u volledig van de kaart, letterlijk dan😊!

U trekt de stekker uit van het openbaar net en u kan volledig onafhankelijk van het openbaar net fungeren. U bent volledig zelfvoorzienend.

Dotronix biedt je een intelligent off-grid systeem aan, die energie omzet in elektriciteit.

Elk project is verschillend. Heeft u reeds een bestaande woning dan wordt er gekeken naar de apparaten / toestellen die reeds aanwezig zijn in uw woning en wordt daar een berekening op gemaakt welke noden u nog heeft om een hogere off grid graag te bekomen.

Heeft u een nieuwbouwproject, dan adviseren wij u om vanaf de intekening van de plannen bij de architect reeds rekening te houden met de bouw van uw woning.
Het semi off grid systeem is altijd op maat van de klant is uniek instelbaar en kan ten alle tijden uitgebreid worden.

Met andere woorden u kan reeds starten met een basisinstallatie en later indien u airco, laadpaal, zwembad, sauna,…bij voorziet kan u ook het batterij systeem uitbreiden. Door de continue monitoring kan er steeds cijfers en grafieken geraadpleegd worden om uw verbruik te blijven controleren en managen.
Daarenboven zal u ook bewust omgaan met energie, bv i.p.v. een inductie kookplaat kan u overschakelen op een gas fornuis,…
Kom vrijblijvend langs voor meer uitleg en advies voor uw project.

Dotronix off-grid in de praktijk

In samenwerking met onze partner Pull the Plug berekenen wij de ideale samenstelling van het (semi) off-grid systeem:

  • Type, aantal en legrichting van de zonnepanelen, rekening houdend met de geografische ligging
  • Type en capaciteit van de omvormer(s), rekening houdend met een nieuw te plaatsen of bestaande zonne-installatie
  • Type en capaciteit van de eventuele noodgenerator
  • Type en capaciteit van de batterijen
  • Type en capaciteit om duurzaam te verwarmen.

 

De zonnepanelen sluiten we aan op het Dotronix off-grid systeem. De opgewekte zonne-energie is gelijkstroom (DC) en wordt via de omvormer(s) omgezet naar wisselstroom (AC). Deze stroom kunt u al dan niet onmiddellijk verbruiken.

Het intelligent off-grid systeem zorgt ervoor dat geen energie verloren gaat en functioneert zowel als omvormer voor rechtstreeks verbruik of als lader voor batterijopslag. Het blijft ook nog steeds mogelijk om aan te sluiten op een noodgenerator of zelfs op het normale distributienet. Er zijn werkelijk geen limieten aan de Dotronix off-grid oplossing. Dotronix en Pull the plug berekenen en bekijken nauwkeurig wat voor u de ideale oplossing is.

off grid
thuisbatterij

Leer meer over dotronix

Video afspelen

Wat wij aanbieden

Neem contact op

Laten we van start gaan!

Waar wacht je op?

Vraag een offerte aan