Een dag uit het leven van Dotronix

Algemeen

Ochtendstond heeft goud in de mond

Trriiing triiing de wekker gaat, eerst bij onze Yannick, die kan je niet voor zijn, de vroegste vogel van ons team. Samen met Jan en Piotr starten zij als eersten bij onze klanten. Ze zijn meestal rond een uur of zeven bij jou.

Als eerste laden ze de materialen uit en tijd terwijl kijkt één verantwoordelijke na wat er dient te gebeuren. Het plaatsingsteam heeft alle informatie ontvangen via ons softwaresysteem. Hierin wordt alles taak per taak omschreven en voorbereid.

Elke maand houden we met ons team een brainstorm waar er ideeën en tips uit voortvloeien. Hierdoor maken wij vanaf nu een korte video ter plaatse in offerte fase, dus schrik niet als Jan of Jimmy hun gsm boven halen om alles te filmen. Zo weet het team al voor ze ter plaatse gaan wat waar moet komen. Op die manier is iedereen goed voorbereid. ;-)

Gemakkelijk, iedereen heeft er genot van.

Het verdere verloop van de werkdag 

Na dit kleine intermezzo, eventjes terug naar ons plaatsingsteam. Juist ja, die zijn in opstartfase en nadat de verantwoordelijke ter plaatse de informatie vanuit ons softwaresysteem heeft gecontroleerd, komen ze kort eventjes samen om de volgorde van de taken te bepalen.

Zo houden we een goed gevoel in het team én de organisatie.

Eindelijk middagpauze!

Zo, de mannen hebben ‘s middags hun ‘botterhammekes’ (inside joke in ons team naar aanleiding van het Turnhouts dialect dat aardig wordt gesproken in het team, en wat zeker moet blijven, niets zo heerlijks als dat iedereen zijn specifiek taaltje heeft) opgegeten en na een zware werkdag worden dan op het einde van de dag nog alle taken die gebeurd zijn netjes afgevinkt in ons systeem.

Op die manier weet iedereen welke taken zijn gebeurd en welke nog niet. Gemak, gewin en vooral genot voor iedereen. Dit zorgt voor een aangenaam gevoel.

In tussentijd op ‘den buro’ 

Allemaal goed en wel bij de klant, maar wat gebeurt er eigenlijk op ‘den buro’?

Ons Evi is rond een uur of acht op kantoor. Zij zorgt dat het kantoor tot leven komt. Tot leven komt? Jaja, ze drukt gewoon op 1 knopje en dan gebeurt er dit: 

  • De lichten gaan aan
  • De screens gaan naar boven
  • De muziek gaat op Q-music op het gewenste volume
  •  …

En hup we kunnen ook op kantoor aan onze dag beginnen! Comfortabel wonen of werken kan ook bij jou thuis, dat vinden wij belangrijk en daar zorgen we ook voor.

Vervolgens heb je nog onze Sam, de projectverantwoordelijke en ikzelf die Evi een half uurtje later komen vergezellen. Ik heb onze kantoorhond Sky (ras: Japanse akita) bij. Hij komt elke dag mee en zorgt voor een aangename sfeer. Hij kan serieus blaffen op de leveranciers die passeren maar hij, alé het is een zij, is zo schattig! :) 

Het einde van de dag

Nadat het plaatsingsteam bij jou klaar is rijden ze nog langs het kantoor om te laden en te lossen voor de volgende dag bij jou of voor het volgende project. Daar wordt al eens gevloekt als den dag anders is gelopen dan gepland, maar ook veel gelachen met iedereen zijn fratsen of flauwe moppen en wordt er uiteraard ook informatie uitgewisseld tussen project- en bureauteam.

De laatste duwt op het knopje ‘alles uit’ en we kunnen naar huis gaan.

De 5G’s van Dotronix

Voilà, je merkt dat wij veel belang hechten aan onze 5G’s:

  • Gemak
  • Gewin
  • Genot
  • Gevoel
  • Geen gezeur
Karen Vanhoren

Overtuigd van onze manier van werken?

Neem contact met ons op en wij komen graag bij jou langs voor een vrijblijvend gesprekje, maar nog liever voor bij jou thuis of jouw bedrijf de oplossing van jouw vraag of nood te komen installeren.