DOT grafiek 01
DOT grafiek 02

Semi Off-grid

In een semi-off grid ga je nog iets verder dan het plaatsen van een thuisbatterij. U blijft nog gekoppeld met het openbaar net maar doet eerder dienst als generator in noodsituaties of tijdens periodes met weinig of geen zon, ‘s nachts of wanneer de batterij leeg is. Voor velen is het semi off-grid verhaal de ultieme droom van energie-autonomie. Toch hoeft dit absoluut niet het doel te zijn en kan je met een beperkt budget toch reeds een heel hoge graad van net-onafhankelijkheid bereiken met behoud van je aansluiting. Concreet wordt er bovenop een thuisbatterij wordt nog een zonneboiler, een palletketel,… bijgeplaatst waardoor de opgewerkte energie ook in die toestellen kan worden opgeslagen om uw autonomie graad nog te verhogen.

Elk project is verschillend. Heeft u reeds een bestaande woning dan wordt er gekeken naar de apparaten / toestellen die reeds aanwezig zijn in uw woning en wordt daar een berekening op gemaakt welke noden u nog heeft om een hogere off grid graad te bekomen, dus geld besparen Heeft u een nieuwbouwproject, dan adviseren wij u om vanaf de intekening van de plannen bij de architect reeds rekening te houden met de bouw van uw woning. Het semi off grid systeem is altijd op maat van de klant en is uniek instelbaar en kan ten alle tijden uitgebreid worden. Met andere woorden u kan reeds starten met een basisinstallatie en later indien u airco, laadpaal, zwembad, sauna,…bij voorziet kan u ook het batterij systeem uitbreiden. Door de continue monitoring kan er steeds cijfers en grafieken geraadpleegd worden om uw verbruik te blijven controleren en managen. Kom vrijblijvend langs voor meer uitleg en advies voor uw project.

Dotronix semi off-grid in de praktijk

In samenwerking met onze partner Pull the Plug berekenen wij de ideale samenstelling van het (semi) off-grid systeem:

  • Type, aantal en legrichting van de zonnepanelen, rekening houdend met de geografische ligging
  • Type en capaciteit van de omvormer(s), rekening houdend met een nieuw te plaatsen of bestaande zonne-installatie
  • Type en capaciteit van de eventuele noodgenerator
  • Type en capaciteit van de batterijen
  • Type en capaciteit om duurzaam te verwarmen.

De zonnepanelen sluiten we aan op het Dotronix off-grid systeem. De opgewekte zonne-energie is gelijkstroom (DC) en wordt via de omvormer(s) omgezet naar wisselstroom (AC). Deze stroom kunt u al dan niet onmiddellijk verbruiken.

Het intelligent off-grid systeem zorgt ervoor dat geen energie verloren gaat en functioneert zowel als omvormer voor rechtstreeks verbruik of als lader voor batterijopslag. Het blijft ook nog steeds mogelijk om aan te sluiten op een noodgenerator of zelfs op het normale distributienet. Er zijn werkelijk geen limieten aan de Dotronix off-grid oplossing. Dotronix en Pull the plug berekenen en bekijken nauwkeurig wat voor u de ideale oplossing is.

 

off grid
73@2x

Geen prosumententarief meer

In combinatie met de digitale (slimme) meter betaal je geen prosumententarief meer en zo bespaar je al snel 900 euro per jaar bij een 10 kW-installatie.

Controle over het verbruik

Via de app kan je op elk moment van de dag zien hoeveel energie je opwekt, hoeveel je verbruikt, hoeveel je op de batterij zet, … U krijgt dit voorgesteld in grafieken of tabellen.

Vermijden van piekvermogens

Vanaf 2022 zal uw netbeheerder een hoger tarief (lees het capaciteitstarief) aanrekenen voor de piekverbruiken. Dit wil zeggen als langer dan een bepaald aantal minuten een hoog vermogen hebt dan wordt u extra belast. De gezinnen met een thuisbatterij kunnen hun verbruik spreiden en pieken vermijden of indien u een piek heeft vangt de batterij dit op en vermijd u extra kosten.

Opslag eigen opgewekte energie

Via de thuisbatterij kan u uw eigen opgewerkte gratis energie opslagen en later wanneer u het wenst terug verbruiken

Leer meer over dotronix

Video afspelen

Neem contact op

Laten we van start gaan!

Waar wacht je op?

Vraag een offerte aan