Dotronix Thuisbatterijen

U heeft ongetwijfeld het nieuws over de terugdraaiende meter niet gemist?

Wij ook niet! Maar wij, Dotronix, hebben de oplossing voor uw overschot aan energie!

U weet dat de digitale meter (of ook wel eens de slimme meter genoemd) niet meer terug draait. U zou dus de opgewekte energie onmiddellijk en rechtsreeks moeten verbruiken maar in de realiteit is dit niet haalbaar.

Uw zonnepanelen brengen energie op als de zon schijnt dus gedurende de dag van 6u- 18u (zie grafiek) maar het verbruik begint bij de meeste gezinnen pas vanaf 17u. U zou dus uw opgewerkte energie kunnen teruggeven aan het openbaar net, en later op de dag verbruiken aan het drie dubbele tarief. Dit is toch niet serieus wel? Dat vonden wij ook niet dus is een thuisbatterij van Dotronix de ideale oplossing.

De energie die u opwekt tijdens de dag kan u opslagen in de thuisbatterij om ze later te verbruiken wanneer het u uitkomt.

Indien u vanaf 2021 nog zonnepanelen wenst te plaatsen, neem dan zeker de installatie van een thuisbatterij in overweging.

powerstrip DOT png SAM
thuisbatterij
DOT grafiek 02
DOT grafiek 01

Hoe het werkt

Als de zon schijnt, verbruik je rechtstreeks energie van de zon. Heb je overschot aan energie dan wordt deze op de thuisbattterij gezet.

Is er geen of te weinig opgewekte zonne-energie, dan verbruik je energie opgeslagen in de batterij. Via het management systeem denkt de thuisbatterij ook volledig actief mee wanneer het bijvoorbeeld bewolkt is en het verbruik hoger ligt de opgewekte zonne-energie. Ook dan is de thuisbatterij actief. Het management systeem zal altijd eerst de goedkoopste bron van energie aanspreken.

Dotronix Thuisbatterijen bestaan in alle maten en vormen en kunnen zelfs in bedrijfspanden gebruikt worden. De capaciteit van de batterij bepaalt hoe lang u verder kan zonder toevoer van nieuwe opgewekte zonne-energie.

U kan ook uiteraard enkel voor een thuisbatterij opteren als u al over zonnepanelen beschikt of gewoon een thuisbatterij plaatsen zonder dat u zonnepanelen heeft maar dit is uiteraard niet zo voordelig.

Leer meer over Off Grid

Video afspelen

Voordelen van Dotronix batterijen

Modulair Ontwerp

Maximum flexibility voor alle batterij box systemen.

Lange levensduur​

Uitgebreide duurtesten bewijzen blijvende hoge prestaties in combinatie met een lange levensduur.

High Performance ​

Bekroonde prestaties en behoud van vermogen.

Garantie​

In tegenstelling tot andere merken waar er wordt gesproken van 4000 cycli is het bij ons systeem 8000 cycli

Geen prosumententarief meer

In combinatie met de digitale (slimme) meter betaal je geen prosumententarief meer en zo bespaar je al snel 900 euro per jaar bij een 10 kW-installatie.

Controle over het verbruik

Via de app kan je op elk moment van de dag zien hoeveel energie je opwekt, hoeveel je verbruikt, hoeveel je op de batterij zet, … U krijgt dit voorgesteld in grafieken of tabellen.

Vermijden van piekvermogens

Vanaf 2022 zal uw netbeheerder een hoger tarief (lees het capaciteitstarief) aanrekenen voor de piekverbruiken. Dit wil zeggen als langer dan een bepaald aantal minuten een hoog vermogen hebt dan wordt u extra belast. De gezinnen met een thuisbatterij kunnen hun verbruik spreiden en pieken vermijden of indien u een piek heeft vangt de batterij dit op en vermijd u extra kosten.

Opslag eigen opgewekte energie

Via de thuisbatterij kan u uw eigen opgewerkte gratis energie opslagen en later wanneer u het wenst terug verbruiken

Neem contact op

Laten we van start gaan!

Waar wacht je op?

Vraag een offerte aan