De Gouverneur

De vraag van Jan Beeckmans (zaakvoerder) was simpel, hij wil dat sfeer en gezelligheid centraal staat!

  • Date: 12 April 2018
  • Client: De Gouverneur
  • Project Type: Verlichting & Elektriciteit

Over dit project

Jan en zijn vrouw Tinne waren op zoek naar iemand die hen kon helpen met de juiste keuze voor de verlichting in hun nieuw concept. Wij hebben het nieuwe plan van de ruimtes samen bekeken en besproken. Welke functie moet er in welke ruimte / hoekje worden gedaan / gecreëerd. Om ons te laten inleven in het nieuwe interieur van het restaurant hebben we de interieur plannen en sfeerbeelden mogen ontvangen en zijn wij aan de slag gegaan om de juiste armaturen te kiezen. Jan en Tinne hadden ons nog volgende kernwoorden bezorgd: 

 

  • Gezelligheid
  • Warm
  • Goud – Koper
  • “Een echt thuis gevoel” 

 

 

Wij hebben gekozen om 4 verschillende soorten armaturen te werken. De eerste soort is een handgemaakt armatuur van gerecycleerd karton en geeft een zeer speciaal effect als de verlichting aan is.  Wij hebben gekozen voor eenzelfde soort armatuur boven de ronde tafels, de inkomhal en de lange eettafel. Afhankelijke van de grootte van de tafels hebben we de vorm en de grootte van het armatuur hierop aangepast. . Aan deze gezellige lange tafel hangen 9 verschillende vormen en groottes. We hebben gekozen om de verlichting niet op 1 horizontale lijn te hangen om een speels effect te creëren. Toch heeft het oog nog voldoende rust omdat de onderkant van de armaturen van deze tafel op 1 lijn hangen. 

Het tweede type armatuur is een ronde glazen koperen lichtbron die de rechthoekige tafels weer een andere dimensie geeft. 

Als derde lichtbron hebben we gekozen voor een koper spotje die enkele speciale eye catchers in de verf moeten zetten of looppaden voldoende verlichting moeten geven. 

 

Voor het buffet hebben we geopteerd voor een hemels hangarmatuur in messing en roestvrij staal. Wij vonden het een leuke referentie naar het deksel van een kookpot. Aan de toog kan je nog op maat gemaakte ledstrips vinden die het geheel compleet maken.

Elke verlichting heeft zijn functie, sfeer en speciale toets in dit concept.

Toen we Jan en Tinne ons voorstel toonde zeiden ze net niet in koor: “Ja dit is het”.

Als we nu kijken naar het complete plaatje dan is de Gouverneur een restaurant waar je met een aangenaam en vertrouwd gevoel kan genieten van een heerlijke maaltijd of ontbijt. Een absolute aanrader! 

 

 

Andere realisaties

Project Rumst

Dotronix heeft in dit project te Rumst 13 luxe appartementen voorzien van een domotica systeem. Alle appartementen zijn uitgerust voor audio & video met het Control 4 systeem. Voor de videofonie, die eveneens gekoppeld is met Control4 hebben ze gekozen voor het kwaliteitsvolle merk Siedle.

Woning te Heppen

Deze zorgwoning is volledig uitgerust met Teletask en Control 4. Dankzij onze eigen Dotronix driver kunnen zowel de functionaliteiten van Teletask als die van Control 4 gecombineerd worden. De zorgbehoevende bewoner is omwille van het totaalpakket in staat om voleldig zelfstandig te kunnen leven in hun eigen huis. 

Vragen? We horen het graag van jou!

Bedankt alvast om interesse te tonen in ons bedrijf, één van onze medewerkers zal u dan ook binnen de 2 werkdagen contacteren.

X
CONTACT US